Ekonomi

Gümüşhane’nin tek Ocakbaşı işletmesi çevre il ve ilçelerden lezzet tutkunlarının akınına uğruyor.

Gümüşhane’nin tek Ocakbaşı işletmesi çevre il ve ilçelerden lezzet tutkunlarının akınına uğruyor.

Savaş Kaya, İstanbul’da bu işi yaparken 8 yıl önce Şiran ilçesindeki babasının evine dönerek Gümüşhane’deki tek Ocakbaşı tesisini açtı. 20 yıllık tecrübesiyle vatandaşlara et mangal hizmeti veriyor.

İlçe merkezindeki Karaca Mahallesi’nde 4 ocakla işlettiği tesisinde kullandığı etin kıvırcık merinos kuzu olduğunu ve bunu Kelkit, Erzincan ve Bayburt’tan özel olarak temin ettiğini belirten Kaya, bilgi ve tecrübesini sürdürdüğünü söyledi. İstanbul’da uzun yıllar memleketi Gümüşhane’de kazandı.

Kalabalık olduğunda insanların bekleyebileceği özel dinlenme alanlarına sahip tesisi aile bireyleri ile birlikte işlettiğini ve fiyatların oldukça uygun olduğunu belirten Kaya, Gümüşhane merkez, Kelkit, Erzincan, Trabzon, Giresun’dan çok sayıda kişinin geldiğini belirtti. Çamoluk, Alucra ve Sivas Gölova.

“20 yıldır bu işin içindeyim”

Etin kalitesini ve lezzetini bildikleri için sadece Şiran’dan değil çevre il ve ilçelerden de çok sayıda müşterileri olduğunu belirten Kaya, “Et mangalcılığı yapıyorum. 20 yıldır bu işin içindeyim. Açtım. 8 yıldır Şiran’da bu tezgah. Burada et mangal, köfte, sucuk, kendi tarzımızda mangal malzemeleri yapıyoruz. İnsanların yüzde 90’ı etin kalitesini, lezzetini bildiği için dışarıdan geliyor. Ben burada işimi yapıyorum. güzel ve temiz iş. Ben iyi bir ustayım. İstanbul’dan gelmezdim. Bu işi İstanbul’da da yaptım. Kendimiz yapıyoruz. “16 mangallı bir yer açtık, sonra memleketimize geldik. zorunluluktan. Burada 4 sobalı bir tezgah açtık. Ailemle birlikte dükkânda çalışıyorum” dedi.

“Bu etin kokusu yok, herkes yiyebilir”

Kalabalık olduğunda insanların özel bekleme bölümlerinde beklediklerini hatırlatan Kaya, “Gelenlerden hiçbiri gitmek istemiyor. Bekleyip etimi yiyecek diyorlar. Kullandığımız merinos kıvırcık kuzu. Bu eti herkes yiyebilir. Bu ette koku yoktur.Genelde Macar Merinos cinsini kullanıyoruz.Bu bölgede Kelkit “Erzincan, Refahiye ve Bayburt’ta var. Biz bunları o arkadaşlarımızdan temin edip işimizi yürütüyoruz” dedi.

Genel olarak cuma, cumartesi ve pazar günleri işlerinin çok yoğun olduğunu ve yoğunluğun saat 17.00’de başladığını belirten Kaya, “İşletmemizi akşam 21.00’den sonra kapatıyoruz. Mangal temizliği olduğu için erken kapatmak zorunda kalıyoruz. Buranın müşterileri genel olarak Kelkit, Erzincan, Gümüşhane Merkezdir. , Trabzon’dan çok kişi geliyor. Çamoluk ve Alucra’dan çok kişi geliyor. Gölova’dan da bir kısmı geliyor. Fiyatlarımız uygun. Kendimiz ürettiğimiz için yani biz yapıyoruz. kendimiz alırız, işçimiz olmadığı için bizi kurtarır. Hayatınızda lezzetli kuzu eti yemek istiyorsanız sizi de işimize bekliyoruz. “Yemekten sonra siz karar verin” dedi. dedi. – GÜMÜŞHANE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu